WAT IS EEN INFOGRAPHIC?

Een illustratie wordt beter begrepen en onthouden dan tekst. Een grote hoeveelheid  of complexe informatie wordt eenvoudiger te begrijpen wanneer het is samengevat in een afbeelding. Het helpt je om tot de kern te komen: kiezen wat essentieel is en wat niet. Met behulp van een visual kom je tot andere inzichten en het creëert nieuwe ideeën.

Een creatieve grafisch vormgever visualiseert de essentie van data of informatie en gebruikt daarvoor een illustratie en weinig woorden. In één oogopslag kan de lezer de informatie vinden die hij zoekt. Een infographic heeft als doel informatie op een laagdrempelige manier te vertellen. Denk bijvoorbeeld aan een infographic voor een jaarverslag, een schema of een montage handleiding.

Bekijk mijn portfolio hieronder voor voorbeelden van illustraties die ik heb gemaakt voor bedrijven in de regio Doetinchem en daarbuiten .

PORTFOLIO

Infographics en illustraties

Hoe ik te werk ga

STAP 1: DE KLIK

In een eerste gesprek brainstormen we en gaan we kijken welke vorm van illustratie of infographic voor jou het meest effectief is. Pas dan kan ik inschatten hoeveel tijd ik nodig heb om iets moois voor jou te maken. Zijn we het eenmaal eens over de vorm en de kosten, dan ga ik voor je aan de slag.

02.
Aan de slag

Ik maak voor jou een aantal schetsen of een schematische weergave van de essentie van jouw verhaal. Dit bespreek ik met je en samen bepalen we de goede weg. Hebben we dit helemaal ingevuld? Dan kan ik de infographic of illustratie voor je uitwerken. Het concept lever ik bij je aan en samen zetten we de puntjes op de i.

03.
Drukken of digitaal?

Het eindresultaat lever ik bij je aan in ieder gewenste vorm en / of formaat. Je krijgt van mij het digitale bestand dat je kunt laten drukken, projecteren of digitaal kunt verspreiden. Ik ondersteun je daarbij met advies en maak de illustratie of infographic in elk door jouw gewenst formaat. Je hebt namelijk voor drukwerk grotere bestanden nodig dan voor social media. Geen zorgen, ik help je om alle bestanden in de gewenste vorm te krijgen zodat er voor ieder platform geschikte bestanden zijn.

Deze mensen gingen je voor

Bram Aaldering

Opperhoofd De Slimme Jongens

Ik zocht een creatief iemand om mij te helpen met een fraaie opmaak voor de menukaart die ik had bedacht voor de Slimme Jongens.

In een gesprek liet Mirjam ontwerp zien die ze al gemaakt had, maar vooral haar enthousiasme gaf de doorslag. Ze is prettig in de omgang en heeft hele toffe brochures, spinnewebben en menukaarten voor ons ontwikkeld waar wij van onze klanten veel complimenten voor hebben gehad. Het meest waardevol in de samenwerking vond ik haar enthousiasme, creativiteit en persoonlijkheid.

Ik beveel Mirjam aan omdat zij je kan helpen het mooier te maken. Dus wil je een toffe brochure of fraaie tekening, zij helpt je van a tot z verder.

  Bram Aaldering Opperhoofd De Slimme Jongens

Conny Bosga

Onderwijsmanager Aventus

Ik heb Mirjam ingeschakeld vanwege haar enthousiasme, jarenlange kennis en kunde vanuit het ‘oude’ vak naar het nieuwe ‘vak’ (van potlood tot digitaal). Zij heeft onze denkwijze verpakt in visie en samenhang.

De doorslag om met haar in zee te gaan was mijn vertrouwen in haar kunde en kennis.

Het heeft mij bijzonder mooie projectboeken voor het onderwijs opgeleverd, met een zeer attractieve uitstraling. Zij heeft ook onze leerroutes gevisualiseerd.

De samenwerking was soepel en inspirerend. Ze is makkelijk bereikbaar voor afstemming en de producten die ze heeft opgeleverd, daar kunnen wij echt wat mee. Ik kan Mirjam aanbevelen vanwege haar inlevingsvermogen, verdieping, toegankelijkheid en haar mooie producten.

Conny Bosga Onderwijsmanager Aventus

Helmy van der Werf

Expert proces & klant bij De Variabele

“Maatwerk, mensen en persoonlijke verhalen, daar draait het om bij het vastgoedonderhoud van De Variabele.

Wat we doen is niet bijzonder of onderscheidend, de manier waarop we dat doen des te meer.

Dan heb je partners nodig die je helpen dit in beeld te brengen en waar te maken.

Met Mirjam hebben we (ik) zo’n partner gevonden.

Ze weet te vertalen en in beeld te brengen waar De Variabele uniek in is.

En, niet onbelangrijk, ze heeft al meerdere campagnes en selecties hebben bewezen dat onze klanten dat zien en ook zo ervaren.”

  Helmy van der Werf Expert proces & klant bij De Variabele

Wil je een infographic laten maken?

Een goede infographic kan op verschillende manieren helpen om je verhaal, of dit nu een product of een dienst is, duidelijk over te brengen naar je doelgroep. Het maken van een infographic is precies en soms ook heel theoretisch werk. Wil je een infographic laten maken? Neem dan contact op.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.