Visual Storytelling: de term zegt het al. Het vertelt jouw verhaal op een beeldende manier. Communicatiemiddelen zoals je bedrijfsbrochure, een beleidsstuk of een jaarverslag verdienen het om gelezen te worden. Door lange lappen tekst haakt jouw doelgroep af. Visual Storytelling maakt daar een einde aan.

WAT KAN VISUAL STORYTELLING VOOR JOU DOEN?

Mensen doen zaken met mensen. Herkenning is daarbij de sleutel tot succesvolle communicatie. Met tactische typografie, kekke kleuren, boeiende beelden of inspirerende illustraties voeg ik herkenning, stijl en persoonlijkheid toe aan je communicatie. Ik maak jouw promotiemateriaal aantrekkelijk, opvallend én makkelijk leesbaar. En daar pluk jij de vruchten van: jouw materiaal ademt jouw personal brand.

En heb je advies nodig over fotografie of tekst? Ook dan ben ik jouw vrouw. Impactvolle communicatie én een heldere boodschap: jij blij, je klant blij.

Ben je op zoek naar iemand die jouw (promotie)materiaal aantrekkelijk, opvallend én makkelijk leesbaar kan maken? Kijk dan eens bij de voorbeelden die ik al eerder voor anderen heb ontworpen.

Visual storytelling portret Designdiva

PORTFOLIO

Brochures, aanbestedingen, folders

Informatief, beleid, onderwijs en gemeente

WERKWIJZE VISUAL STORYTELLING

STAP 1: DE KLIK

In een eerste gesprek maak ik graag kennis met jou als mens. Wie ben jij? Als we een klik hebben, dan kijken we naar jouw bedrijf.

Wat wil je vertellen? Wat heb je nodig? Wie is je doelgroep? En wat wil je bereiken met visuele communicatie? Ik adviseer je ook over het gebruik van tekst: past bijvoorbeeld de tone-of-voice bij jouw personal brand?

STAP 2: DE UITSTRALING

Hoe tof! Ik mag voor jou aan de slag. Jij levert mij jouw teksten aan. Ik maak een ontwerp voor je en gebruik daarbij mijn kennis over vorm, typografie en beeld voor een impactvolle uitstraling. Jij corrigeert waar nodig en ik werk het ontwerp verder uit. Door rekening te houden met je huidige huisstijl ademt jouw materiaal jouw personal brand: een feest der herkenning.

STAP 3: DRUKKEN OF DIGITAAL

Drukken of digitaal: jij bepaalt in welke vorm je jouw (promotie)materiaal met jouw klanten deelt. Jouw drukwerk stuur ik door naar de drukker: jouw verhaal schittert op papier. Digitale documenten (die bijvoorbeeld voorgelezen worden) voorzie ik van interactieve elementen als bladwijzers, filmpjes of links naar webpagina’s: jouw verhaal spat van het scherm.

Deze mensen gingen je voor

Conny Bosga

Onderwijsmanager Aventus

Ik heb Mirjam ingeschakeld vanwege haar enthousiasme, jarenlange kennis en kunde vanuit het ‘oude’ vak naar het nieuwe ‘vak’ (van potlood tot digitaal). Zij heeft onze denkwijze verpakt in visie en samenhang.

De doorslag om met haar in zee te gaan was mijn vertrouwen in haar kunde en kennis.

Het heeft mij bijzonder mooie projectboeken voor het onderwijs opgeleverd, met een zeer attractieve uitstraling. Zij heeft ook onze leerroutes gevisualiseerd.

De samenwerking was soepel en inspirerend. Ze is makkelijk bereikbaar voor afstemming en de producten die ze heeft opgeleverd, daar kunnen wij echt wat mee. Ik kan Mirjam aanbevelen vanwege haar inlevingsvermogen, verdieping, toegankelijkheid en haar mooie producten.

Conny Bosga Onderwijsmanager Aventus

Helmy van der Werf

Expert proces & klant bij De Variabele

“Maatwerk, mensen en persoonlijke verhalen, daar draait het om bij het vastgoedonderhoud van De Variabele.

Wat we doen is niet bijzonder of onderscheidend, de manier waarop we dat doen des te meer.

Dan heb je partners nodig die je helpen dit in beeld te brengen en waar te maken.

Met Mirjam hebben we (ik) zo’n partner gevonden.

Ze weet te vertalen en in beeld te brengen waar De Variabele uniek in is.

En, niet onbelangrijk, ze heeft al meerdere campagnes en selecties hebben bewezen dat onze klanten dat zien en ook zo ervaren.”

  Helmy van der Werf Expert proces & klant bij De Variabele

Bram Aaldering

Opperhoofd De Slimme Jongens

Ik zocht een creatief iemand om mij te helpen met een fraaie opmaak voor de menukaart die ik had bedacht voor de Slimme Jongens.

In een gesprek liet Mirjam ontwerp zien die ze al gemaakt had, maar vooral haar enthousiasme gaf de doorslag. Ze is prettig in de omgang en heeft hele toffe brochures, spinnewebben en menukaarten voor ons ontwikkeld waar wij van onze klanten veel complimenten voor hebben gehad. Het meest waardevol in de samenwerking vond ik haar enthousiasme, creativiteit en persoonlijkheid.

Ik beveel Mirjam aan omdat zij je kan helpen het mooier te maken. Dus wil je een toffe brochure of fraaie tekening, zij helpt je van a tot z verder.

  Bram Aaldering Opperhoofd De Slimme Jongens

Natuurlijk wil ik opvallend, aantrekkelijk én makkelijk leesbaar promotiemateriaal!

Een professionele visuele uitstraling is belangrijk voor een bedrijf. Het bepaalt hoe de doelgroep je beoordeelt. Daarvoor heb je een goede grafisch ontwerper, visual designer of infographic designer nodig. FC-creatief kan je helpen om de uitstraling te krijgen die je verdient.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.