Wat is een infographic?

Een infographic is een (ogenschijnlijk) eenvoudige illustratieve weergave van informatie die je wilt vertellen over je product of dienst. Dit kan in de vorm van een tekening of een verzameling tekeningen, grafieken en/of afbeeldingen.

Een goede infographic bestaat uit de essentie van jouw verhaal. Het is lastig in woorden uit te leggen en daarom heeft Brandon Rossen al een aantal jaren geleden een prachtige metafoor gemaakt over wat een infographic is. Zie de illustratie hiernaast.

Een infographic laten maken wat is een infographic

Een infographic laten maken?

FC-creatief maakte meerdere illustraties en infographics over verschillende onderwerpen en een uiteenlopende klantenkring. De werkwijze die ik daarbij toepas is grotendeels gelijk.

Stap 1:

Luisteren naar jouw verhaal of een brainstorm

Het begint bij jouw verhaal. Wat wil jij je doelgroep vertellen en hoe komen we daarbij tot de essentie? Tijdens een brainstorm praten we daarover en maak ik aantekeningen en schetsen

Stap 2:

aantekeningen verwerken tot de essentie

De punten die belangrijk zijn worden gefilterd en geordend. Dit bespreek ik met je en wanneer ik de juiste snaar heb geraakt, kan ik aan de slag. Ik maak schetsen of een schematisch voorstel. Ook dit leg ik weer aan je voor.

Infographic laten maken Aventus quotes tijdens workshop

Stap 3:

het is zover!

Ik werk de schets uit tot een illustratie. Deze illustratie kun je online gebruiken, in een Powerpoint of verwerken in een brochure.