DIEMS INN

huisstijl en interieur

Nieuw leven blazen in een verouderde horecagelegenheid

De Harmonie in Didam was van oudsher een populaire locatie met een echte dorpsfunctie. De uitbater liep op een gegeven moment tegen de keiharde feiten aan en gaf een team van creatieve breinen en ondernemers de opdracht om er nieuw leven in te blazen.

Tijdens mijn eerste bezoek viel mij op dat het interieur van deze locatie sinds de jaren ’50/’60 nauwelijks was vernieuwd. Dat bracht mij op het idee om dit juist als uitgangspunt voor het hele traject te gebruiken. De vintage uitstraling werd de basis van het complete concept, van huisstijl tot buitenterras en wat er op de kaart staat. Die vintage sfeer geeft automatisch al een gemeenschapsgevoel: gezellig samen terug naar vroeger, maar dan nu.

Warm gevoel met vintage look

FC-creatief ontwierp het logo, de huisstijl en zette alle communicatiemiddelen op. Van website tot interieur, dat ik samen met interieurontwerpster Nienke Hansen ontwierp. Het concept werd door de uitbater en de aandeelhouders / eigenaren zeer goed ontvangen. Helaas is het concept nooit gerealiseerd omdat de horecagelegenheid failliet ging.

Thema kamers van de B&B: Iconen uit de jaren ’50 en ’60